19. května 2008

Jarní Vodákov 2008

Tak dobré jaro všem členům i přátelům VVÚVT!

Letošní krutá zima proběhla pouze v listopadu a v březnu, jinak nic. Tak jsem se podíval na net (pranostiky.wz.cz). Podle známé pranostiky „únor bílý - pole sílí“ tedy letos pole nejspíš chcípne vysílením a bude málo biopaliv. Podle jiné, méně známé romské pranostiky „Věra Bílá - kočka líná“ nám začal pelíchat Kočičák. Po kruté zimě většinou přichází kruté jaro, pročež se může stát, že podle pranostiky „studený máj - v stodole ráj“ budeme možná muset Vodákov přesunout do stodoly. Jistě optimističtěji zní pranostika „studený a mokrý duben plní sklepy a sudy“. My sklepy nemáme, ale ty sudy se budou hodit. Poslední pranostika říká „Jak hluboko v dubnu namokne, tak hluboko v máji vyschne“. No mě už vysychá teď a ještě mě z těch pranostik začíná hrabat, tak už je raději nechám a začnu Vás zvát na JARNÍ VODÁKOV 2008.
Termín: 23. – 25.5.2008 Letošní Jarní Vodákov proběhne ve znamení dvou velkých událostí, čemuž bude podřízen program. Jako první se ozval Johny Kappeler, který s námi ve Vodákově oslaví padesátku. Ta druhá událost je chystaná svatba Zuzky s Tondou. Oficiálně, tedy před úřady a normálním Pánembohem proběhne sice až v červnu, ale před vodáckým bohem Melounkem si řeknou své ANO už 24. května ve 12:00 ve Vodákově. Oni se nám za to odvděčí svatebním gulášem, který ohřeje Karlos Sedlák ve své proslulé polní kuchyni. Poté se všichni odebereme s oslavenci na jejich Svatební cestu z Vodákova do Vodákova. Půjde o výšlap čítající necelých 10 kiláků, na němž bude na svatebčany číhat několik nástrah simulujících budoucí nástrahy společné cesty životem. Ty z Vás, kterým právě zatrnulo při představě, že Vás čeká fyzická námaha spojená s třemi hodinami bez možnosti pít pivo a jiná šampáňa, musím uklidnit. Jedním z úkolů pro Zuzku na svatební cestě bude předvést, jak vzorná vodácká manželka pouští svého muže (Tonda) do hospody za kamarády (my). Restaurace je již pro tento demonstrativní úkol zajištěna (exkluzivně pro VVÚVT). Poslední úkol splní novomanželé po návratu do Vodákova a tím bude vodácká svatba prohlášena tchánem ženicha za směroplatnou. Skončením svatby zároveň začne oslava Johnyho padesátky.

Prosíme Vás všechny, abyste pro účast na slavnostních aktech zvolili vhodné oblečení. Dále Vás žádáme o zapojení do Svatební cesty z Vodákova do Vodákova a to tím, že se budete aktivně podílet na plnění stanovených úkolů a rolí (například kamarádi čekající na manžela v hospodě) a nebo tím, že nějaký úkol sami vymyslíte a připravíte. A námět pro hospodyňky: což takhle vlastním kuchařským uměním obohatit slavnostní tabuli?

A co se dál bude dít? Taky už se jako my těšíte na oheň, muziku, turnaj v kulečníku, kuželkách a ping-pongu, guláš, kotlety, klobásy, pivo, kafe, minerálku atd.? Bude-li teplo, vykoupeme se v lomu, bude-li však mrznout, taky se nezblázníme. Vezmeme brusle a zahrajeme si hokej.

DEUTSCH (also nur kurz): Im Frühlings Vodákov werden wir zwei wichtige Vorgangs feieren: 50 von Johny Kappeler und Wasserwanderheirat von Zuzka und Tonda. Wir machen gemeinsam ein Hochzeitsreize mit junge Ehepaar und an der Reise machen wir eine Überprüfung ihren Bereitschaft. Tschüss im Vodakov.
Ahoj! Zdeněk, Líba, Zdenda, Kočičák.

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka