17. srpna 2011

Švestkyáda 2011

Ahoj vodáci a přátelé VVÚVT!
Tak máme za sebou 30. vodu VVÚVT. Nakonec se přes obavy z počasí vydařila a přinesla mnoho nezapomenutelných zážitků.

Příští rok tedy oslavíme 30. výročí založení našeho ústavu.
I tohle zvadlo na podzimní Vodákov, tedy Švestkyádu 2011 je trochu vyjímečné. Bude to 25 let od chvíle, kdy jsme se poprvé sešli ve Vodákově. Tehdy 1. října 1986 tam stála jen nedomontovaná chatka a veškeré prostanství použitelné k zábavě bylo jen to, které jsme s Líbou za předcházející roky stačili z mohutného trní vysekat mačetou. Ale udělali jsme oheň a byla pohoda. Ani už nevím, jestli už tehdy byla ve Vodákově nějaká kadibudka, sud piva či jiné základní potřeby, ale asi jo. Už další jaro jsme vyráběli stůl a lavice a dovezli kameny na pořádné ohniště. Pak se stavělo šapito s rozhlednou, křtila se vlajka VVÚVT, později přišel na řadu kulečník, koupelna, vádlo ke studni, kuželky, nové šapito a několik zánovních kadibudek, jimž dominuje ta ta luxusní z roku 2007.
Těch 25 let Vodákova nebudeme nijak slavit. Sejdeme se, budeme dělat jakoby nic, jíst, pít, zpívat a modlit se, aby konečně vyšlo počasí a mohl balón nejen přijet, ale i vzlétnout s našimi loňskými jubilanty.
Jo znáte ten vtip, jak přijede na Švestkyádu exekutor z Rokycan?
A ptá se: není tady Věra Bílá? A my, že ne, že jí vůbec neznáme a lišácky na sebe pomrkáváme. A když exekutor odchází, tak se z křoví od kadibudky ozve veselé: "džandere, džandere, a kama súúú..."
Tak tedy: Švestkyáda 2011: pátek 23. až neděle 25. září. Balón objednán na sobotu. Já vím, že nemáte moc času, ale zkuste se nahlásit kvůlivá pivu, kotletám a jiným chlebům.
Čest pádlu! Z+L

Ahoj Freunde und Mitgliede VVÚVT!
Wir verbrachten der 30. VVÚVT Wasserwader (siehe Liste im Anhang). Trotz dem schlechte Wettervorhersage war Wasserwader erfolgreich und brachte viele unvergessliche Erlebnisse.

Also das nächste Jahr feiern wir den 30. Jahrestag unserer Institut!
Auch in diesem Herbst-Vodákov - Švestkyáda 2011 ist etwas Besonderes. Es wird 25 Jahre seit unserer ersten Begegnung in Vodákov. 1. Oktober 1986 gab es hier nur eine Hütte und Lagerfeuer.
Die 25. Jubiläum wir werden aber nicht feiern. Wir treffen uns, wir werden nichts tun, nur essen, trinken, singen und beten, dass das Wetter endlich kam heraus und konnte der Ballon fliegen.
Also: Švestkyáda 2011: von Freitag, der 23. bis Sonntag, den 25. September. Balloon ist bestellt am Samstag. Ich weiß, Sie haben nicht viel Zeit, sondern versucht ihr anmelden.
Honor Paddel! Z + L

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka